Nieuwbouw ZUYD.

Nieuwbouwproject Alphen aan den Rijn

Heerlijk wonen in ZUYD.

De naam van het project ZUYD. verwijst naar de ligging aan de Zuiderkeerkring waar tot voor kort verpleeghuis Zuidervaart stond. ZUYD. is één van de laatst nieuwbouwontwikkelingen in Kerk en Zanen. De locatie is aan drie zijden omgeven door bestaande woningen en aan de noordwestzijde door de Groene Wetering. Voor plan ZUYD. zijn rondom een groen plantsoen, 43 eengezinswoningen ontworpen.

Architectuur

De architectuur heeft een eigentijdse twist meegekregen, in de vorm van markante vensteromlijstingen en de voorgestelde kleurstelling is wit-houtkleur-zwart (dak) dat zorgt voor een chique uitstraling. Het basismateriaal is een gevel bestaande uit een mix van lichte bakstenen en een zwart pannendak. ZUYD. bestaat uit vier verschillende woningtypen die behoorlijk van elkaar verschillen, maar door de architectuur duidelijk familie zijn van elkaar.

Kerk en Zanen

In Kerk en Zanen vormen water en groen de basis voor een aantrekkelijke woonomgeving. Midden in de wijk ligt de groene long van Kerk en Zanen: het Europapark. Het park is intensief in gebruik bij jong en oud. In Kerk en Zanen woon je dicht bij de natuur, vlak bij het station en dicht bij de N11, de uitvalsweg die je binnen een kwartier naar Leiden of Bodegraven brengt. Basisscholen en sportfaciliteiten zijn altijd om de hoek.

Boodschappen doe je in winkelcentrum Atlas aan de Noorderkeerkring of op de fiets in het centrum.

Zoekvenster sluiten