Nieuwbouw ZUYD.

Duurzaam wonen

in ZUYD.

Duurzaamheid betekent voor ons het zinvol omgaan met schaarse middelen, zoals energie. Zorg voor het milieu gaat daarbij hand in hand met kostenbesparing en comfort voor onze kopers en huurders. Een aangenaam klimaat in jouw nieuwe woning staat hierbij centraal. We zijn geïnteresseerd in de nieuwste mogelijkheden, maar passen in onze woningen alleen bewezen technieken toe. Hieronder zie je hoe we ZUYD. voor jou zo duurzaam mogelijk realiseren.

Duurzaam-wonen-Icon-warmtepomp-ZUYD

Warmtepomp

In ZUYD. wordt “gasloos” gebouwd. In plaats van de bekende CV-ketel wordt jouw woning verwarmd middels een warmtepomp-installatie. Deze installatie bestaat onder meer uit een bron, bestaande uit één of meerdere “lussen”. Een lus is een buis die diep in de grond is geboord en waar een water/glycol mengsel door wordt gepompt. Een ander belangrijk onderdeel is de zogenaamde warmtepomp met boiler, welke in iedere woning staat. Het watermengsel van de bron wordt door de warmtepomp gebruikt door er warmte uit te halen. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om CV water op temperatuur te krijgen en/of om de boiler op te laden.
De warmtepomp werkt op dezelfde manier als een koelkast, maar dan andersom. Een koelkast pompt de warmte van de binnenkant naar buiten, waardoor het koel blijft in de koelkast. Een warmtepomp werkt precies andersom en gebruikt de warmte uit de bodem om jouw woning te verwarmen en te voorzien van warm tapwater. Dit is een bijzonder efficiënte en duurzame wijze van verwarmen. Daarnaast kan het systeem zorgen voor koeling in de zomer.

Duurzaam-wonen-Icon-extra-isolatie-ZUYD

Extra isolatie

Extra isolatie werkt als een warme deken om jouw woning. Daardoor is er minder energie nodig om de woning op temperatuur te houden in de winter. De muren zijn daardoor ook warmer, wat in de winter zorgt voor een aangename temperatuur in jouw woning. Isolatie gaat net zo lang mee als de woning en is daarmee ook op lange termijn een zeer duurzame maatregel.

Duurzaam-wonen-Icon-kierdichting-ZUYD

Kierdichting

In veel oude huizen zitten gaten en kieren, waardoor koude lucht in de winter en warme lucht in de zomer eenvoudig het huis binnen dringt. Bij de bouw van jouw nieuwbouwwoning letten wij extra op kierdichting. Dit voorkomt ongewenste luchtstromen. Zo bespaar je op energiekosten en blijft jouw huis in de winter lekker warm en in de zomer heerlijk koel.

Duurzaam-wonen-Icon-warmteterugwinning-ZUYD

Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning

Voor een goede luchtkwaliteit moet jouw huis het hele jaar door geventileerd worden. Ventilatieroosters in de kozijnen kunnen in de winter onaangenaam zijn. Bovendien dient de koude buitenlucht door de verwarming op kamertemperatuur gebracht te worden. Dit kan slimmer. Met een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning wordt de warmte van de afvoerlucht gebruikt om de verse buitenlucht op te warmen. Hierdoor is de lucht die in jouw woning komt warmer. Dat voelt aangenamer aan en het scheelt behoorlijk in de energiekosten om jouw huis te verwarmen. Met dit systeem zijn er geen luchtroosters in de gevel nodig, waardoor geluiden van buiten niet eenvoudig de woning in kunnen komen. Vanzelfsprekend kun je ook in alle ruimten van jouw woning ramen openen om te ventileren als je dat wenst.

Duurzaam-wonen-Icon-vloerverwarming-ZUYD

Laagtemperatuur vloerverwarming

Bij vloerverwarming komt de warmte in jouw woning niet meer van radiatoren aan de muur, maar van de vloer onder je voeten. Heerlijk comfortabel! Bovendien zijn er geen radiatoren meer nodig, wat ruimte bespaart en je meer vrijheid geeft om jouw woning in te delen. Vloerverwarming is energiezuiniger dan radiatoren. Dankzij het grote verwarmingsoppervlak van de vloer kan de warmte namelijk op een lagere temperatuur verspreid worden. Een aandachtspunt is je vloerbedekking. Dikke vloerbedekking die de warmte niet goed doorlaat, zorgt ervoor dat vloerverwarming niet optimaal kan functioneren. Hoogpolig tapijt is hier een voorbeeld van. Een houten vloer, laminaat of PVC hoeft geen probleem te zijn, laat je adviseren door je makelaar of verkoopbegeleider.

Duurzaam-wonen-Icon-Zonnepanelen-ZUYD

Zonnepanelen

De woningen in ZUYD. worden opgeleverd inclusief zonnepanelen. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Deze elektriciteit kun je gratis in jouw huis gebruiken en zorgt voor een lagere energierekening. Zo ben je minder afhankelijk van je elektriciteitsleverancier. Wanneer de zonnepanelen meer opwekken dan je op dat moment nodig heeft in jouw woning, dan wordt deze stroom aan het elektriciteitsnet terug geleverd. Deze stroom kun je vervolgens weer aan het elektriciteitsnet onttrekken wanneer de zon niet schijnt.

Zoekvenster sluiten